Nyheder

28.10.2016

Vi gør elever klar til livet efter gymnasiet

Et af formålene med det almene gymnasium er at gøre de unge studieegnede. Men undersøgelser viser at flere unge studenter tager ikke en uddannelse efter gymnasiet, da de endnu ikke er kompetente og motiverede til at træffe en beslutning om deres fremtid.

Gladsaxe gymnasium har derfor deltaget i projektet Karrierefokus siden 2014, hvis mål er at udvikle modeller og partnerskaber, der skal sikre, at de unge i løbet af gymnasiet bliver kompetente og motiverede for at træffe et godt uddannelsesvalg efter studentereksamen. Karrierefokus indgår som noget nyt i gymnasiereformen gældende fra 2017, da evaluering fra elever fra pilotskoler har vist, at eleverne har fået et overblik over mulighederne efter gymnasiet, afklaring og indsigt, inspiration, handlekraft og fået igangsat en hel del selvrefleksion.

Hvad kan jeg blive?

Gladsaxe gymnasium er på forkant. Vi har et udvalg af lærere, der allerede har arbejdet med eller er i gang med at afprøve karrierelæring i eget fag. Fra august 2017 vil alle elever på Gladsaxe gymnasium blive undervist i karrierelæring i fagene, hvor det giver mening og derigennem få indsigt i viden og erfaring med sig selv i forhold til egne handlinger og beslutninger i relation til uddannelse, fag og job.

Se mere på: http://karrierefokus-gym.dk