Musical

Musical

På Gladsaxe gymnasium er musicalen en årlig tradition. Det er et stort projekt, der strækker sig fra efterårsferien og 3-4 måneder frem. Op mod 100 elever er involveret i projektet, og de mødes på tværs af klasser 1-2 gange om ugen efter skoletid. Først i mindre grupper; kor, dansere, skuespillere, musikere, scene, kostume & sminke, pr-folk og roadies. Efter nytår arbejder alle grupperne sammen for at få det hele til at gå op i en højere enhed frem mod premieren i begyndelsen af februar.

Af tidligere forestillinger kan nævnes den store dansemusical Time Of My Life (2015) à la Dirty Dancing, "I Have A Dream" (2016) over ABBA musicalen Mamma Mia,  Shakespeares kærlighedsdrama ”Romeo og Julie”  i en moderne version (2017) samt feelgoodmusicalen ”GGrease (2018). 2019 bød på et brag af en Beatlesmusical med titlen ”Happiness is a warm gun”.

Sidste skud på stammen var vores helt egen opsætning af "High School Musical" i 2020. Historien er sød og enkel – en pige og en dreng møder hinanden, og sød musik opstår for derefter at møde udfordringer – men opsætningen gav for alvor plads til både en lang række biroller, dansere og velspillet pop, samt et totalindtryk af legende let scenekunst. Anmelderen skrev: "Dansere, sangere og karakterer blandede sig i en uendelighed i store flotte scenarier i farveskalaer flottere end i en slikbutik, og selvom historien er enkel, formåede både hovedrolleindehaverne og de mange andre karakterer at give liv og dybde til det enkle handlingsforløb; man skulle tro, at de var eksperter i gymnasieliv!". Se hele anmeldelsen og fotoserie fra forstillingen.