8. Engelsk A, Fransk A (fortsætter), Latin C

8. Engelsk A, Fransk A, Latin C

I  en meget globaliseret verden er sprog nøglen til interkulturel forståelse og samarbejde. Undervisningen har intensivt fokus på mundtligt og skriftligt engelsk og fransk, og du vil f.eks. komme til at arbejde med forskellige kulturperioder, film, temaer og begivenheder.

Særligt for den sproglige studieretning er, at du har latin C og mulighed for at vælge latin B i 3g. I latin læser vi autentiske kilder, og fordi latin er modersproget til en masse moderne sprog vil hele din sprogforståelse blive styrket. 

Særligt for den studieretning er, at du specialiserer dig i sprog og derfor får mere sprogundervisning og mindre naturvidenskabelig undervisning end de andre studieretninger.  I stedet er der fokus på sprog både i teori og praksis. Denne studieretning ruster dig også godt til at studere eller arbejde i udlandet. 

Studieretningen giver mulighed for at arbejde tværfagligt med en lang række emner. Medier, identitet, sociale forhold, internationalt samarbejde er kun en kort liste over mulige forløb, som du vil kunne møde. Materialerne kan være alt fra litteratur og film til artikler, nyhedsudsendelser og figurer.


1.g 2.g 3.g
Engelsk A  
Fransk fortsætter A
  Latin C  
Dansk A
Historie A
Matematik B  
Fysik C    
nv-fag C    
Samfundsfag C    
Kunstnerisk fag C    
Idræt C
  Religion C  
    Oldtidskundskab C
  Valgfag C  
    Valgfag C
  Valgfag C>B  
    Valgfag C>B
Studieretningsfag Obligatorisk fag Valgfag

Studieretninger med tre sprog på niveauerne AAC undgår kravet om et naturvidenskabeligt fag på B-niveau, men ikke kravet om Matematik B.  

Se her hvad denne studieretning eksempelvis kan bruges til

Denne studieretning peger i retning af uddannelser, som fx fokuserer på sprog, kommunikation og medier, men klik på linket og se, hvilke muligheder den ellers åbner.

Engelsk A, Fransk A, Latin C