Nyheder

24.05.2018

"Sur Le Pont d'Avignon"

I april havde vi på GG besøg af en gymnasieklasse fra Lycée Philippe de Girard i Avignon som et led i et sprogligt, historisk og kulturelt udvekslingsprogram, der i år kunne fejre femårs jubilæum. I maj var de danske elever så på genbesøg i Avignon. Om turen skriver Petra 2m:

I uge 20 var franskelever fra 1- og 2.g i Avignon som en del af et udvekslingsprojekt med elever fra et fransk gymnasium. Formålet med turen var bl.a. at lære fransk, og derfor boede vi hjemme hos de franske elever, som en måned tidligere havde boet hos os. Det var en virkelig interessant oplevelse, og det var meget anderledes end andre rejser, jeg tidligere har været på, fordi vi boede lokalt og dermed blev ’tvunget’ ud i at tale sproget, selvom det kunne være svært at føre samtaler udelukkende på fransk i en hel uge. 
Jeg var som de andre, lidt nervøs for familien, jeg skulle bo hos den uge, men det var heldigvis en virkelig sød og åben familie, selvom reglerne derhjemme var strammere end jeg er vant til.  
Undervisningen i Frankrig er meget anderledes end i Danmark; meget undervisning foregik ved, at læreren stod ved tavlen hele timen igennem, og eleverne sad stille og tog noter. Vi blev også ret overrasket over lærernes forhold til eleverne, hvor lærerne er meget mere autoritære end i Danmark, og på ingen måde ligestillet med eleverne. 
Ud over de skolerelaterede arrangementer, der var planlagt på forhånd, som fx en tur til Marseille eller et par undervisningstimer på deres skole, blev der i løbet af ugen, blandt eleverne, arrangeret mange ting; fx var vi en aften i en af de omkringliggende byer, hvor der blev holdt byfest med tyrer, heste og generelt højt humør i gaden og på de forskellige barer. 
Samtidig med at mit franske er blevet forbedret, har vi hygget os socialt, både danskerne og franskmændene mellem, men også os fra GG, der var afsted, har fået det virkelig godt sammen, og vi har skabt minder og venskaber på tværs!  Det har været en virkelig god oplevelse, og selvom der var udfordringer for de fleste i løbet af ugen, vil jeg klart anbefale at tage afsted, hvis muligheden kommer igen næste år!

Petra 2m