Nyheder

29.01.2020

Knapt 1.000 gæster besøgte GG’s Orienteringsaften

Tirsdag d. 14. januar slog GG dørene op for nysgerrige unge og deres forældre. De knapt 1.000 gæster kom for at se GG og forhåbentlig få svar på, hvorvidt det er GG, der skal stå som første prioritet, når der skal vælges gymnasium.

Skolens 100 lærere og omkring 100 elever tog imod de mange gæster. Eleverne var iført orange T-shirts, og det var deres opgave at vise rundt, svare på spørgsmål i klasserne og i fagboderne – vores elever er nemlig rigtig gode til at repræsentere GG, så det var vigtigt, at eleverne var synlige.

Aftenen var delt ind i to afdelinger, hvor halvdelen først blev guidet ind i salen, mens den anden halvdel blev fulgt ud i en klasse. Og bagefter byttede man så.

Hele salen var begge gange fyldt til bristepunktet, og tilhørerne blev i løbet af en lille time guidet gennem aftenen program af eleverne Agnes og Christian. De præsenterede to elever fra elevrådet, som fortalte om elevindflydelse på GG, herunder om elevernes etablering af et miljøråd. Vi fik lidt sprogundervisning, og rektor, Eva Krarup Steensen, holdt en tale med fokus på, at STX er mere end en uddannelse. Hun nævnte desuden, hvordan GG i løbet af de sidste 12 år er gået ’fra skrot til slot’, hvilket er meget synligt, når man går rundt på skolen.

Aftenens højdepunkt i salen var et indslag fra musicalen ’High School Musical’. Med et brag af sang, musik og dans – og ca. 50 elever på scenen – blev den kommende musical præsenteret på bedste vis. Flere forældre og unge fortalte bagefter, at det var rigtigt godt, at det var et fedt program i salen, så rektors tale ikke skulle stå alene.

Forældrene og de unge var også en tur på skolebænken i et af de mange klasselokaler. Her fortalte vores elever – suppleret af en lærer - om de mange muligheder, der er på GG, om STX generelt og fik svaret på alverdens spørgsmål om skolen, fag, lektier og aktiviteter på skolen.

Til slut gik turen til skolens kantine, hvor alle fag var repræsenteret af både lærere og elever. Her var der mulighed for at høre nærmere om bl.a. matematik, filosofi, kreative fag og sprogfag. Der var også mulighed for at få svar på mere specifikke spørgsmål om fagkombinationer og studieretninger.

Det var en god aften med en fantastisk stemning, hvor alt gik efter planen.
Vi håber, at mødet med GG’s lærere og elever betyder, at vi ses til august.