Nyheder

09.08.2022

Fællesskab frem for fuldskab

På GG har vi fokus på fællesskab - både til hverdag og til fest.

Vi vil gerne holde gode fester for vores elever. Fester, der foregår i fællesskab på GG, frem for i mindre grupper til forfester. Vi arbejder derfor aktivt på at få en festkultur, hvor eleverne ikke møder berusede op til festerne.

På Gladsaxe gymnasium har vi arbejdet med de unges alkoholkultur igennem mange år. Vi har bl.a. haft fokus på fællesskab, oplysning og festkultur. 

Nogle unges alkoholkultur er præget af en stærk drukkultur, som vi som uddannelsesinstitution har et ansvar for at være med til at ændre. GG er sammen med en række gymnasier og ungdomsuddannelser i Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk gået ind i et partnerskab, der skal fremme alkoholfrie fællesskaber og en festkultur, hvor alkohol spiller en mindre rolle.

Læs mere om partnerskabets fælles værdigrundlag 'Sammen om en ansvarlig alkoholkultur'   

Men vi kan ikke ændre de unges drukkultur alene. I et brev fra Sundhedsstyrelsen til landets gymnasier, understreges, at ” dialog og samarbejde med forældrene har ligeledes stor betydning. Mange af de nye elever kommer direkte fra grundskolen, hvor der ikke serveres alkohol til fester og hvor der traditionelt er et stærkt forældresamarbejde om at reducere brugen af alkohol. Vi ved også, at forældrenes holdning har stor betydning for unges alkoholkultur..”.

Så derfor vil vi opfordre forældrene til at snakke med de unge om alkohol. Hvorfor drikker mange unge så meget og hvad der kan ske, hvis man er meget fuld?

På Sundhedsstyrelsen hjemmeside, er der netop fokus på konsekvenserne. ” Vi ved, at unge, der drikker store mængder alkohol på én gang, er i øget risiko for ulykker, vold og uønsket sex. Alkohol kan også være skadeligt og påvirke både hukommelse og indlæringsevne hos børn og unge, hvor hjernen fortsat er under udvikling.”

Læs mere om Sundhedsstyrelsens genstandsgrænser   her