Nyheder

02.05.2024

Elever bjergtaget af naturen i Grønland

”Det er en form for stilhed, jeg aldrig har oplevet før, og højest sandsynligt ikke kommer til at opleve igen” - Ronja, 2y.

Børne- og undervisningsministeriet har en pulje, hvor alle gymnasier kan søge om tilskud til en studietur, til et land inden for rigsfællesskabet. GG søgte og fik tilskud til en tur til Grønland. Siden 2y startede i gymnasiet, har de derfor vidst, at de skulle til Grønland på studietur, og har, fra de startede i 1g, lært om Grønland og grønlandske forhold. Det var derfor med spænding eleverne mødte op i Københavns Lufthavn meget tidligt d. 8. april, for at drage til Grønland og med egne øje se alt det, de havde lært om.

”Det gik op for mig, at alt den baggrundsviden jeg har fået i forbindelse med undervisningen om Grønland havde stor betydning for min oplevelse af landet” - Anine, 2y

Hele ugen var spækket med vidunderlige oplevelser, som for manges vedkommende overgik alt, hvad de havde håbet på at opleve. De første dage brugte vi på at se gletsjere, og vi var ude at vandre på indlandsisen.

”Indlandsisen bølgede sig afsted væk fra midten og formede flotte is-bølger. Vinden stod helt stille og solen skinnede ned gennem skyerne på vores kinder” - Arthur og Peter, 2y.

Indlandsisen er et fantastisk sted, men ikke helt ufarligt at opholde sig på pga. revner og sprækker i isen. Vi havde heldigvis en meget kompetent guide med, som anviste os sikre steder, hvor vi kunne boltre os.

Efter et par dage tog vi ud i baglandet - sneklædte fjelde midt i absolut ingenting - hvor der på forhånd var bygget igloer til os. Her fik eleverne mulighed for at sove på rensdyrskind og med varme soveposer ude i igloerne. Næste morgen var der ingen der havde frosset om tæerne, men næsetippen der stak oven ud af posen var lidt kold.

”Første vejrtrækning ude ved igloerne var magisk. Luften derude var ubeskrivelig ren, som om vi befandt os på en anden planet” - Nicolai Talbro og Oliver, 2y.