Nyheder

30.03.2022

Bæredygtige studieture

På Gladsaxe Gymnasium er bæredygtighed et af skolens fire strategiske pejlemærker. Det kommer til udtryk på mange forskellige måder i det daglige arbejde på skolen. Bl.a. betyder det, at alle studieture for 2.g’erne skal foregå med bus eller tog - og ikke med fly. 

Flyrejser er netop den enkeltfaktor, der udgør størstedelen af det personlige CO2-aftryk, og er derfor et af de områder, hvor vi kan gøre en reel forskel. Destinationerne for vores studieture bliver derfor primært vores nabolande, som vi så kan blive klogere på - og så kan den langsommere rejseform sagtens være hyggelig!

Elevrådsformand Peter fra 2z fortæller, at elevrådet er rigtig glade for, at GG har valgt at tage hensyn til miljøet, selvom det godt kan være begrænsende for valget af destinationer. Han fremhæver desuden, at vi på GG er stolte over at være first-movers indenfor bærerdygtighed på studieture.

I år var alle 2g-klasser på studietur i uge 12, og turen gik bl.a. til Berlin, Bruxelles, Brügge og Hamborg. Alle klasser havde en dejlig (bus)tur, som både styrkede det sociale fællesskab og fagligheden. Lige det en studietur skal.