Nyheder

05.12.2019

833 elever fra GG deltog i årets OD

Operation Dagsværk, bedre kendt som OD, er en frivillig organisation, som hvert år samler penge ind til fordel for udsatte unge. Der afsættes en dag til den landsdækkende indsamling, som i år var den 6. november. Alle de elever, der har meldt sig som indsamlere, arbejder i 5 timer til en minimumsløn på 350 kr., som doneres til årets projekt, så der er ingen undervisning på selve OD-dagen.

På Gladsaxe gymnasium er der en god og stærk tradition omkring Operation Dagsværk – og det skyldes vores engagerede, elevstyrede OD-udvalg. Eleverne på GG indsamlede sidste år 263.976,50 kr. og kom ind på en klar førsteplads. Det var virkelig sejt!

Det indsamlede beløb er endnu ikke gjort op for i år, men vi er både stolte af og glade for vores elevers engagement i OD. I år deltog 833 elever ud af 1019 elever. Det er rigtig mange og et udtryk for både det sociale engagement og fællesskabet på GG.

Projektet i år er til fordel for unge handicappede i Uganda. Pengene skal bruges til at skabe oplysning omkring, hvad det vil sige at have et handicap og til at svække nogle af de mange myter og fordomme, der er om unge med et handicap. 

Vi venter spændt på offentliggørelsen af de indsamlede beløb i år, måske kan man igen i år finde GG på listen over de skoler, der indsamlede flest penge?

Du kan læse mere om OD og årets projekt på od.dk