Nyheder

19.10.2023

3s har været på studietur til Indien

 Det var med stor spænding, at globalklassen på Gladsaxe gymnasium den 25/9 satte kurs mod Indien. De sidste 3 år har turen ikke kunnet gennemføres, så glæden var ekstra stor, da eleverne den første dag i Dehli kunne mødes med indiske elever på privatskolen “Lotus Valley” og endda tilbringe en enkelt nat hos deres værter. Efter 2 dage i Dehli gik turen med tog og bus videre til Kausani for foden af Himalaya. Her var der bl.a. besøg på pigeskolen “Lakshmi Ashram”, hvor eleverne fra GG hjalp pigerne med deres daglige pligter som at lave mad, passe køkkenhave og køer. En tur fyldt med kulturmøder og kontraster. 

Jeg har personligt været superglad for at få muligheden for at kunne tage til Indien.

Det har været en spændende oplevelse, hvor vi har fået set alt fra New Dehlis storbysamfund til Kausanis natur og bjergområder.

Især det med at kunne komme op i bjergene og besøge pigeskolen efterlod et stort indtryk på mig, jeg har sjældent følt mig så velkommen i så anderledes en kultur. Selvom det til tider har været overvældende og har krævet, at man var villig til meget, har jeg absolut ikke fortrudt turen. Jeg ville med glæde tage den igen. (Sune Øksnebjerg, 3g)

 Der er ingen tvivl om at vores rejse til Indien har været en oplevelse, vi kommer til at huske resten af livet. Jeg kom i hvert fald hjem med en stærk følelse af, at vi på turen havde oplevet noget helt unikt. Det var utroligt spændende at mærke kontrasten mellem de to byer vi besøgte, og det gav et indblik i hvor stor og forskellig Indien i virkeligheden er: Først det menneskevrimlende, kaotiske byliv i New Delhi, hvor vi fik lov at komme helt tæt på indiske jævnaldrendes hverdag. Senere det rolige, smukke Kausani, hvor vi besøgte en pigeskole bygget på Gandhis idealer. Så selvom vores rejse bød mig på adskillige kulturchok, lidt for stærk mad og hårde rejsedage, var det en virkelig god og vellykket studietur.  (Andrea Ribón Brink Christensen 3g)