Nyheder

12.10.2018

3s er vendt hjem fra Indien

3s er lige kommet hjem fra en tur til Indien – modsætningernes land - hvor vi både så stor rigdom og utrolig fattigdom. Vi besøgte hovedstaden Delhi, hvor der bor 27 millioner mennesker, og den lille landsby Kausani, tæt på Himalaya-bjergene.
På den globale studieretning er der nemlig en studietur i 3g til et land udenfor Europa, og det er nu anden gang en global klasse besøger Indien.

Turen begyndte med et besøg på den danske ambassade i Delhi og en intro til, hvad der skal til, hvis man gerne vil ind i diplomatiet.
Dagen efter gik turen ad snoede bjergveje til Kausani, en lille by tæt på Himalaya-bjergene. Her besøgte vi den Gandhi-inspirerede pigeskole, Laksmi Asram. Skolens elever er fattige piger fra de omkringliggende landsbyer. Pigerne bor på skolen og står selv for alt det praktiske arbejde, som klares om formiddagen, mens eftermiddagen bruges til undervisning. Eleverne fra GG skulle selvfølgelig indgå i det daglige arbejde og hjalp den første dag til med dagens pligter: der blev renset ris, skåret grøntsager, hentet brænde og skræmt aber væk fra køkkenhaven.

Mens vi var på besøg, var det Gandhis fødselsdag, og den blev fejret med en fælles højtidelighed kl. 6.00 om morgenen med Himalaya-bjergene som baggrund.
På anden dagen var vi på en utrolig smuk 17 km. lang vandretur ned til et Hindu tempel i dalen. Vi gik sammen med 5 piger og en lærer fra skolen, der naturligvis klarede turen i flip-flop sandaler, mens vi peb over trætte fødder og vabler.

Indien er modsætningernes land og fra roen og den rene luft i bjergene, tog vi videre til Delhis larm, lugte, trængsel, hellige køer og tiggere på motorvejen. I Delhi besøgte vi Lotus Valley School, som er en privatskole med ca. 4.000 elever. Vi blev budt velkommen med klassisk indisk dans, blomsterkæder og te. De næste tre dag blev vi vist rundt, vi deltog i undervisningen og en af dagene spiste eleverne frokost hjemme hos de indiske elever. Det var en stor oplevelse for klassen at besøge en indisk familie og opleve den utrolige gæstfrihed, man møder overalt i Indien.

Den sidste dag blev brugt på sightseeing, herunder en tur med cykel-rickshaw rundt i et tætpakket, beskidt og larmende, men fascinerende old Delhi. Desuden besøgte vi Indiens største krydderimarked og Delhis største Sikh-tempel. Og selvfølgelig blev der tid til at shoppe krydderier, sjaler og andre indiske specialiteter.

Turen til Indien var udfordrede, berigende, fascinerede, provokerede, uforglemmelig og ikke mindst lærerig.
Næste år er det nuværende 2s der skal til Indien. I kan godt glæde jer!

På gensyn eller Namaste, som de siger i Indien!