Nyheder

20.03.2017

2.g på studietur i uge 12

Det summer af aktivitet rundt omkring på GG.
Alle 13 2.g klasser er i gang med at forberede deres studietur. I hver klasse er der fokus på to fag. Hvilke fag der er i spil afhænger af, hvilke to lærere der rejser sammen med klassen.

I 2.s går turen til Krakow sammen med en dansk- og en historielærer. I Krakow skal de skrive reportager fra Auschwitz og artikler om 2. verdenskrig. Klassen har som forberedelse set dokumentarfilm fra og om Auschwitz, læst vidnesbyrd og en lang række historiske kilder om 2. verdenskrig.

2.r sætter kursen mod Manchester og undersøger forskellige historiske forhold i forbindelse med den industrielle revolution og aktuelle politiske og sociale problemstillinger som Brexit og social ulighed i England.

2z besøger både Manchester og Liverpool for bl.a. at undersøge teknologi, urbanisering og klasseopfattelse i forbindelse med den industrielle revolution.

2a skal til Malta, hvor de skal undersøge, hvilke personer og institutioner (primær- og sekundær socialisering), der kan siges at have størst indflydelse på socialisering og identitetsdannelse hos unge maltesere.

2q tager også til Malta, men her er fokus "Flygtningekrisen i EU”. Malta har nemlig formandsskabet i EU i år. Klassen har hjemmefra set udstillingen "På flugt" på Tøjhusmuseet, og skal på Malta bl.a. besøge EU's flygtningekontor samt parlamentet.

2m skal til Delfi og Athen. Klassen skal arbejde med drama og arkæologi. Eleverne skal opføre episoder og korsange af tragedien Medea i både klassiske og mere nutidige versioner. De skal selvfølgelig også besøge antikke teatre, templer og helligdomme i Delfi og Athen.

2y rejser til Rom, hvor de skal arbejde med renæssancekunst i fagene historie og billedkunst. Vi ser desuden på antikkens Rom og italiensk samtidskunst.