Nyheder

08.12.2020

VIRTUELT FORÆLDREMØDE I 1G

2q har i dansk arbejdet med nyhedsformidling, og da GG d. 30.11. afholdt verdens måske første virtuelle forældremøde for 1g elever ogh deres forældre, besluttede vi, at eleverne fra 2q skulle skrive en nyhedsartikel om begivenheden. 2q fandt herefter blokken frem og interviewede elever fra 1q.

Vi har plukket lidt i elevernes fra 2q's artikler.

Coronasituationen har i år vendt op og ned på verden, som vi kender den, og dette er også gået ud over Gladsaxe gymnasium, som i år har set sig nødsaget til at holde de årlige forældremøder online….

Der måtte derfor tænkes ud af boksen, da forældremøderne skulle planlægges. Da klassens forældre ikke kunne se deres børns klassekammerater fysisk, lavede klassen små videoer, som præsenterede klassen. Dette var en stor succes, som både elever, forældre og lærere var glade for: “Det var sjovt, at vi selv fik lov til at have indflydelse på forældremødet, og vores forældre syntes også, at det var sjovt at se videoerne, vi havde lavet” udtaler to elever fra 1t. …

Forældremødet startede med, at tre af klassens lærere præsenterede sig og gennemgik programmet. Så blev der vist en video med rektor Eva, der fortalte om de kommende år på Gladsaxe gymnasium. De små film, eleverne havde lavet, blev vist og klassens gymnasievejleder kom forbi og præsenterede sig selv. Til sidst kunne både forældre og elever stille spørgsmål….

Vi interviewede Jakub fra 1q og spurgte, hvordan han opfattede forældremødet. Han fortæller, at hans forældre fik et bedre indblik i, hvordan tingene på Gladsaxe gymnasium foregår og planerne for de kommende år. Dog nævner han, at det ikke er det samme som at være fysisk til stede. “Jeg synes, det var et godt initiativ af Gladsaxe gymnasium stadig at holde et møde, men jeg savnede at være der fysisk”. …

Selvom forældremødet gik godt, savnede vi alle et ’rigtigt’ forældremøde.

Vi håber, det snart kan lade sig gøre igen at mødes ansigt til ansigt, men indtil videre må vi informere og fastholde kontakten mellem skolen, eleverne og forældrene virtuelt og skriftligt.