Nyheder

25.06.2021

Translokation 2021

Torsdag den 24. juni og fredag den 25. juni holdt vi translokationer for vores 13 3.g klasser. 

Grundet myndighedernes arealkrav var translokationerne for 1-2 klasser ad gangen. MEN det blev den absolut ikke ringere af! Som et forældrepar sagde til rektor efter seancen: “Det var et helt fantastisk arrangement.”

Det hele foregik i salen, hvor studenternes forældre var placeret i mindre grupper med deres champagneglas ved blomsterpyntede borde. Eva holdt tale for studenterne, hvor hun gennem udvalgte citater af Kim Larsen, Halfdan Rasmussen og Amanda Gorman talte om den helt særlige studenterårgang 2021, der har haft en anderledes gymnasietid brolagt med mange corona-forhindringer. Men også en studenterårgang, der er blevet en del af vores fælles historie om netop denne tid, og har fået erkendelsen af at være en del af noget større. Eva talte også om håbet, og sluttede af med et citat fra Scarlet Pleasure: “What a life. What a night. What a beautiful, beautiful ride. Don't know where I'm in five (years), but I'm young and alive…” En meget passende opfordring til de unge om at nyde den kommende tid, og som Eva sagde: “give den max gas”. Talen afsluttedes med, at Eva erklærede studenterne for dimitterede fra Gladsaxe gymnasium, hvorefter musikholdene fra 1.m, 2.m og 3.m optrådte med forskellige numre over de to dage. 

Til hver translokation blev der også holdt elevtaler, hvor en elev fra hver klasse fortalte om de mange gode oplevelser i klassen og det særlige fællesskab, som de har oplevet gennem alle tre år på GG. Selvom corona-nedlukningerne har betydet aflyste studieture og halvandet år uden mad fra Jettes kantine, var det tydeligt at høre, at gymnasietiden har været helt uforglemmelig. Der blev uddelt anerkendelser til de elever, som havde gjort sig særligt bemærket over de tre skoleår. De modtog sammen med en lille ekstra tale bogen “Karma Corona” af forfatter og forsker Tor Nørretranders.

Herefter tog eleverne hjem med deres forældre for at gøre klar til den store vogntur lørdag. Vi glæder os til at se jer cruise gennem forstædernes skønne, lune og lyse midsommervejr i bøgebladspyntede veteranvogne.