Nyheder

14.09.2019

TIDLIGERE GG-ELEV VINDER EM I SCIENCE

Magnus Quaade Oddershede skrev i sidste skoleår SRP (studieretningsprojekt) på GG.
”Ideen var ikke, at jeg skulle finde på noget nyt, men beskrive de vingespidser, der bliver brugt. Og igennem det arbejde gik det op for mig, at der var en måde at lave dem mere effektive”, siger Magnus Quaade Oddershede til DR. På baggrund af sine undersøgelser til opgaven udviklede Magnus en ny type vingespids.
Magnus vandt i foråret Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence for Unge Forskere med sin vingespids, og i september vandt han så EM i SCIENCE, som blev afholdt i Sofia i Bulgarien, hvor 150 unge forskere fra hele Europa deltog.

Men hvad er det egentlig, Magnus har opfundet?

”Jeg har lavet en ny vingespids til flyvemaskiner. Den kan fjerne nogle turbulente strømninger omkring vingespidserne, fordi vingespidsen gør, at luften flyver mere glat eller smooth forbi. Derfor er der mindre luftmodstand og dermed mindre brændstofforbrug” forklarer Magnus til DR.

Med prisen EM i SCIENCE følger ca. 50.000 kroner, som Magnus vil bruge på at udføre en række eksperimenter med den nye vingespids.

Vi ønsker Magnus tillykke og ønsker ham held og lykke med videreudviklingen af det projekt, som startede som en SRP-opgave på GG, og som muligvis kan ende med at reducere udledningen af CO2 ved flyvning på verdensplan.

Læs mere...