Nyheder

17.04.2023

Studieture 2023

I uge 13 var alle 2.g klasser på studietur. I 2020 besluttede lærere og elever, at studieturene skulle være bæredygtige, så al transport foregår nu med bus og tog.  Der er stadig mange spændende destinationer indenfor rækkevidde. I år gik turene til: Bremen, Amsterdam, Berlin, Dresden, Hamborg, Harzen, Oslo og to klasser besøgte hhv. Poznan og Gorzow i Polen.

Og eleverne fik mange spændende oplevelser i både sne og sol. Der var gåture, cykelture, bungy jump, museer, oplæg, møder med lokale unge, ballet, croissantbagning og meget meget mere.

Men vigtigst af alt er, at alle havde en dejlig tur.

 

Studieturene har et fagligt, et interkulturelt og et socialt formål.

Studieturen forberedes før afrejse, og fokus kan være på landets historie, kultur, forfattere, geografi eller flora og fauna, afhængig af de to deltagende læreres fagområder.

Vi forsøger, så vidt det er muligt, også at arrangere et møde med lokale unge, for på den måde at styrke elevernes interkulturelle kompetencer.

Og så hygger vi, spiser, leger og oplever sammen, og det er tydeligt, at studieturen generelt er med til at styrke fællesskabet i klassen.

Og det er hele tre ting!