Nyheder

18.12.2022

Selma fra 3s vinder essay-konkurrence

Lingoblog afholdt i efteråret en sproglig essay-konkurrence for gymnasieelever i hele Danmark, støttet af Det Nationale Center for Fremmedsprog.

En af de elever, der indsendte et bidrag i kategorien ”Om et andet fremmedsprog end dansk” var Selma fra 3s.

Og Selma vandt.

Juryen skrev ”Selmas bidrag er virkelig velskrevet, behandler et centralt emne – vigtigheden af fremmedsprog – og giver et rigtig godt indblik i en oplevelse, som mange uden tvivl vil kunne genkende selv”.

Kæmpe tillykke til Selma, der fik blomster af uddannelseschef Mia Nørgaard Egelind fra GG.

Selma starter sit essay således:

Lige meget, hvor ihærdigt jeg end forsøgte, lærte jeg aldrig at elske fransk gennem de syv år, jeg blev undervist i sproget. Alle de år jeg havde faget, hang følelsen af utilstrækkelighed som en tung sky over mig. Hver gang et fransk ord rullede hen over min tunge, krummede jeg tæer, og kunne næsten visualisere for mig, hvordan hele jorden måtte ryste ovre i Frankrig, fordi alle døde franskmænd kollektivt vendte sig i deres grave over den måde, jeg krænkede deres sprog på groveste vis.

Og slutter:

Det skønne ved at kunne et fremmedsprog er følelsen af, at kunne have en betydningsfuld interaktion med et menneske fra en anden kultur. For det er måske først når fremmedsprog bruges som et redskab til kommunikation og forståelse snarere end en præstation, at flere kan begynde at elske det at lære nye sprog?

Læs hele Selmas essay her 

Læs mere om konkurrencen her