Nyheder

21.11.2018

Postkort fra Danmarksturene i 1g

Som vi skrev i en tidligere nyhed, var alle 1g-elever på en Danmarkstur i uge 46. Formålet var dels at ryste klassen sammen og dels at styrke elevernes interkulturelle kompetencer i mødet med unge fra et lokalt gymnasium.
Vi har modtaget postkort fra Vejle, Flensborg og Varde.

 

Kære elever og lærere på GG…
1x er i Vejle, der er meget bakket og her er en fin fjord, det er ikke Amalfi-kysten, men det er ok pænt. Vi har set Lego-familiens nye bygning af Olafur Eliasson ved havnen i byen, smagt melorme på et science-center, interviewet en sød 2g-klasse på Rosborg Gymnasium og spillet uafgjort mod dem i deres helt selvopfundne dyst, hvilket svarer til en sejr:)
Vi har også spist utroligt meget slik, boet på et langt ude vandrehjem, været på lokal burgerbar, spist i et skur, fordi de havde overbooket, og selvfølgelig har vi set Jellingestenene, som åbenbart både er Danmarks fødselsattest, navneattest og dåbsattest. Vi har også hygget ret meget.
Kærlig hilsen 1x

 

Moin GG…
1r er på Danmarkstur til Tyskland. Vi besøger nemlig en gammel dansk by, der nu ligger i Tyskland – Flensborg. Vi har set Istedløven og krigergravene fra de slesvigske krige, og vi har besøgt det danske gymnasium i byen, Duborg-skolen, hvor vi snakkede med elever om, hvordan det er at gå på en dansk skole og samtidig bo i Tyskland. Vejret er fantastisk – det er solskin og smukt efterårsvejr, og der er billigt slik i butikkerne. Kan man ønske sig mere?
Moin, moin aus Flensburg und 1r!

 

Hej til alle på GG
Vi har været ved Jyllands vestkyst på vores Danmarkstur, og programmet har været tætpakket med besøg og guidet tur ved Nationalpark Vesterhavet, udsigt fra Blåvand fyr, et besøg på Varde gymnasium inklusiv en udfordring i bordtennis fra deres rektor og en rundvisning i byen samt en tur på det genfortolkede Tirpitz-museum, der har været en tur i hænderne på Bjarke Ingels. Der har været en mening med at få set så meget af området, eftersom vi, gennem en aftale med Varde Turistforening, skal lave formidlende materiale fra et ungt perspektiv, som kan bruges til at lokke flere turister til. Det har været lidt hårdt, men fedt, og vi har oplevet at blive rystet meget tættere sammen på den tid, vi har været afsted.
Mange hilsner fra 1e

Vi takker for postkortene…