Nyheder

30.06.2020

Nærværende translokation på GG

Translokationen blev i år afholdt klassevis for at overholde myndighedernes krav til forsamlingsstørrelser. MEN det blev den absolut ikke ringere af! Som en elev fra 3m begejstret udtalte til rektor lige efter seancen: ”Eva, det var en meget bedre translokation end den jeg oplevede, da min bror blev student. Den var kortere og mere målrettet os - og den gik rent ind” og i samme åndedrag lagde hun sin hånd på brystet.

Det hele foregik i salen og kantinen, hvor klassens forældre var placeret i mindre grupper med deres champagneglas ved nyafsprittede blomsterpyntede borde. Eva holdt tale for studenterne, hvor hun også, gennem udvalgte citater af Charles Dickens, Anne Linnet, Dan Turell og Oh Land, bemærkede de særlige forhold, som denne årgang vil blive husket for. Det gælder fx undervisningens coronaafslutning, som alt i alt endte godt, men også forhold, hvor klassens specielle forcer og særheder blev fremhævet (læs udkast til talen her). Talen afsluttedes med at Eva erklærede studenterne for dimitterede fra Gladsaxe gymnasium, hvorefter operasangerinden Nina Fischer sang ”Danmark nu blunder den lyse nat”, akkompagneret af guitarist Jan Sommer. Herunder var der ikke et øje tørt. Tårerne trillede uhæmmet og følelserne fik frit løb.

Elevtalen, som for 3m’s vedkommende blev holdt af Laura Oehlenschlæger Holte, nuancerede billedet af klassen yderligere og nu var tiden så kommet til at fremhæve de elever, som havde gjort sig særligt bemærket over de tre skoleår. Det blev til en ekstra lille tale til dem samt en ungdomsfilosofisk bog udgivet af lærer på skolen, Mads Rangvid - til senere sommerferielæsning.

Herefter tog eleverne hjem med deres forældre for at gøre klar til den store vogntur, der jo lige nåede at blive organiseret. Hele weekenden har vi hørt båthorn, musik og glade elever, undskyld STUDENTER, cruise gennem forstædernes skønne, lune og lyse midsommervejr i bøgebladspyntede veteranvogne. Se flere fotos her.