Nyheder

27.04.2020

Kære Frank Jensen

Det er ikke hver dag, at en gymnasieklasse skriver et brev til Københavns overborgmester Frank Jensen, men det gjorde 2x.
Copenhagen Architecture Festival inviterede for nyligt en lang række forskellige aktører til at komme med idéer og konkrete forslag til, hvordan Københavns Kommune kan indfri den ambitiøse målsætning om at blive CO2-neutral i 2025. Overskriften lød: ’Kære Frank Jensen…’

2x fik den ære at være ungdommens stemme blandt arkitekter, byplanlæggere, kulturinstitutioner og forbund. Opgaven var ikke helt let – det er faktisk svært at skulle udforme noget kreativt, opsigtsvækkende, interessant og innovativt, når udstillingsformatet blot er én A4-side…
Resultatet blev en stemmeseddel. Som fremtidens borgere i København oplistede eleverne forskellige ønsker, som de satte kryds ved.

Udstillingen af bidragene i Politikens forhal er desværre aflyst, til gengæld er alle bidrag samlet og udgivet i denne flotte publikation. 2x’s bidrag kan findes på s. 47 i publikationen.
Frank Jensen har efterfølgende takket varmt for publikationen.

Copenhagen Architecture Festival er en tilbagevendende festival med det formål at sætte fokus på byens arkitektur, at fremhæve byens mange kvaliteter og mangfoldighed og at skabe diskussion om fremtiden.