Nyheder

16.04.2018

INTERNATIONAL UGE PÅ GG

I uge 16 vil man kunne høre mange forskellige sprog på gangene. For i netop denne uge får GG besøg af 48 elever fra Indien, 32 elever fra Holland og Slovakiet og 18 elever fra Frankrig. Så der bliver rig mulighed for både kulturmøder og for at øve de sproglige kompetencer.

Mandag d. 16.4 byder eleverne i 1s og 2s 48 elever fra New Delhi, Indien velkommen. Udvekslingen med indiske elever er et resultat af vores samarbejde med bl.a. den indiske ambassade i New Delhi. De indiske eleverne skal både vises rundt i København og undervises sammen med elever fra 1s og 2s, der også er værter ved en helt uformel middag i et dansk hjem. I september rejser nuværende 2s til Indien, så mødet med de indiske elever er samtidig klassens første møde med unge fra Indien.

Samme dag får 1w og nogle af 1u's elever besøg af 32 elever fra gymnasier i Arnheim i Holland og Bratislava i Slovakiet. Alle eleverne indkvarteres privat hos vores elever. Projektet som vi deltager i hedder Erasmus Health, og eleverne har sammen lavet hjemmesider om Water, Genetic modification, Global nutrition og Infectious diseases. Mødet i Københavner det sidste af en lang række besøg i både Danmark, Holland og Slovakiet, så den sidste dag kåres vinderprojektet.

I samme uge får også vi besøg af 18 elever fra Lycée Philippe de Gérard i Avignon. De franske elever skal bo privat hos 15 franskelever. Sammen skal hele gruppen over tre dage arbejde med et engelsk/fransksproget projekt om kultur & identitet. Der er også undervisning i musik, engelsk og idræt på programmet, samt sightseeing. Fredag runder vi af med en fest på GG, hvor eleverne medbringer hjemmelavede retter til en interkulturel buffet. Til maj tager vi på genbesøg I Avignon.

Samtidig med besøgene udefra, er der også elever der rejser ud.

14.4 rejser seks elever fra 2.g til den lille by Myjava i Slovakiet, som er sidste stop i et Erasmusprojekt, som ud over GG og elever fra Slovakiet også har deltagere fra Grækenland, Finland og Italien. Projektet handler overordnet om entreprenørskab, og eleverne har siden januar arbejdet på en forretningsidé. Vores eleverne skal bo hos de slovakiske elever.

Torsdag d. 19.4 rejser fem elever til Stuttgart for at deltage i Model United Nations, der denne gang er arrangeret af International School of Stuttgart. I projektet deltager ca. 400 elever fra hele verden.

Så uge 16 bliver en travl og spændende uge for mange elever.