Nyheder

24.10.2018

Hvordan har det været at starte på GG?

De nye 1g elever er godt i gang med grundforløbet og nærmer sig hastigt afslutningen ultimo oktober. Og hvordan er det så gået? Hvad er mere nærliggende end at spørge eleverne selv? Vi bad derfor en række elever fra 1g skrive kort om grundforløbet og om deres start her på GG.
Her er et udpluk af deres kommentarer …

- At starte på GG har nok været et af de fedeste kapitler i mit liv. Jeg har fået en masse bekendtskaber og venner, som er med til at gøre de sociale arrangementer så meget bedre. Det har med et ord bare været FEDT!

- At starte på GG har været ligesom at prøve en ny forlystelse i Tivoli. Det er uhyggeligt i starten, men mega sjovt efter den første bakke.

Men hvad siger eleverne så om selve grundforløbet, herunder NV (naturvidenskabeligt grundforløb) og Ap (almen sprogforståelse)?

- Det har været fint at starte med grundforløbet i stedet for at hoppe direkte ind i nye klasser, fordi så får man ligesom en forsmag på, hvad man vil vælge som linje og så kender man også nogle, der ikke kommer til at gå i ens klasse de næste 3 år.

- I Almen sprogforståelse har vi latin. Latin er sjovere og mere spændende, end jeg havde troet.
I grundforløbet har lærerne været meget gode til at få alle med i undervisningen, uanset elevens niveau.

- NV er helt klart en af de fedeste former for fag, man har her i starten.
Vi har allerede prøvet at dissekere, opstille forsøg og afprøvet hypoteser ude i naturen.

- Grundforløbet har indtil videre været super. Det har givet mig indblik i hvilke fag, som interesserer mig i gymnasiet, og har givet mig mange sociale bånd, som jeg kan bruge, når grundforløbet er færdigt.

- Grundforløbet har været ret hyggeligt, fordi man har lært en masse nye mennesker at kende. Man bliver godt introduceret til de forskellige fag, så man kan vælge den helt rigtige linje efter grundforløbet. Det er også godt, at man kan lære flere mennesker at kende, inden man starter i de rigtige klasser, det giver et godt sammenhold på gymnasiet.

- NV har indtil videre været meget forskelligt. Det er svært, men udfordrende – helt sikkert noget andet end folkeskolen. Det har været lidt kedeligt i længden, men enkelte moduler har været sjove og spændende.

- Grundforløbet her på GG har været helt ideelt. Introturen og timerne har været med til at øge båndet mellem os nye 1g’ere.

I den kommende tid skal eleverne sige farvel til deres grundforløbshold og klynger og goddag til den nye klasse, som de så tilhører resten af årene på skolen.