Nyheder

02.11.2018

God Danmarkstur til alle 1g-elever

I 1g skal alle GG-elever på en faglig og social tur til et spændende sted i Danmark. Eleverne tager i år afsted onsdag d. 14/11 og kommer hjem fredag d. 16/11.

Da eleverne lige er startet i deres studieretningsklasse skal turen ryste klassen sammen som gruppe og skabe en god klassekultur.

Desuden er det meningen, at turen skal træne elevernes interkulturelle kompetencer. Eleverne skal besøge et lokalt gymnasium, hvor de i mødet med andre unge vil opleve forskelle og ligheder mellem ”dem og os”. Besøget skal dermed sikre en større åbenhed i mødet med ”den anden”.

På GG arbejder vi målrettet med at styrke elevernes interkulturelle kompetencer, forstået som evnen til at kunne kommunikere, have empati og kunne samarbejde med nogen med en anden baggrund. Danmarksturen skal således styrke elevernes kompetencer til evt. at indgå i de internationale projekter, som GG er involveret i.

Turen er desuden et tværfagligt samarbejde mellem to fag, som begge kommer i spil på turen.

Vi ønsker alle – lærere og elever – god tur til Nakskov, Oksbøl, Randers, Svendborg, Støvring, Flensborg, Viborg, Rønne, Århus, Vejle, Haderslev og Nykøbing Falster.