Nyheder

23.04.2024

GG på farten – ude og hjemme

Ugerne 15, 16 og 17 stod i rejsernes tegn. Vi rejste både ud i den store verden og fik besøg sydfra.

I uge 15 havde 14 1g-elever besøg fra gymnasiet i Anglet i det sydlige Frankrig.  De 14 franske elever boede hos de danske elever og kom derfor helt tæt på hverdagen for en ung 1g’er på GG. De franske elever fulgte undervisningen på skolen og var på Christiania, Kronborg, Amalienborg, kanalrundfart og lærte at danse lanciers. Det var en uge fyldt med lærerige oplevelser og en masse franske gloser, og til september tager de 14 GG-elever på besøg i Anglet og besøger deres nye venner i en uge.

I uge 16 var gangene på GG næsten tomme. Alle 2g elever var taget afsted på en 5 dages studietur – en tilbagevendende tradition for alle 2g klasser. Studieturen er bæredygtig, så transporten foregik med bus eller tog. Turene i år gik til Stettin og Poznan i Polen, Stockholm, Oslo, Berlin, Leipzig, Weimar, Prag og Amsterdam. En klasse besøgte Goethes havehus og en anden Anne Franks hus. Der blev river raftet, kørt på mountainbike, sejlet i kajak og svømmet. Men vigtigst af alt - der blev hygget og grinet.

Tre hold drog på udveksling med Erasmus i uge 17. Erasmus er EU-finansierede projekter der har fokus på at styrke elevers interkulturelle kompetencer og faglighed i mødet med jævnaldrende fra andre lande. Konceptet er enkelt. Syv til otte elever rejser ud til hver af de skoler der indgår i det konkrete partnerskab (der er typisk fire lande med i hvert projekt) og bor privat. På et tidspunkt kommer eleverne fra de fire partnerskoler så til Danmark, hvor de ca. 20-25 elever bor privat hos elever fra GG. Så de involverede elever oplever ofte at være både vært og gæst.

GG sendte tre grupper afsted til tre forskellige projekter i uge 17, til Laufen i Tyskland, Fiñana i Spanien og til Poprad i Slovakiet. I Tyskland var det sne og stormvejr, mens det i Spanien var 26 grader. Alle steder var der kulturmøder, spændende projekter, sjove madoplevelser, kreativ sprogforståelse, sightseeing og naturoplevelser på programmet.