Nyheder

25.08.2020

GG er nu HELT røgfri

Der var engang , hvor man måtte ryge på skolen, men det var dengang.
For nu er det helt officielt, på GG er der røgfri skoletid.
Torsdag d. 20. august var der nemlig officiel indvielse af Projekt røgfri skoletid, der betyder, at skoletiden nu er røg- og snusfri for både elever og lærere.
Indvielsen foregik i salen, hvor enkelte klasser deltog, mens resten af eleverne fra både GG og Sosu Hovedstaden så med fra deres respektive klasser, så indvielsen blev fulgt live af over 1.400 personer.
Til en ’rigtig’ indvielse skal der klippes bånd, men i stedet blev der på scenen i salen klippet cigaretter!

Rektor Eva Krarup nævnte i sin tale, at røgfri skoletid indebærer en kulturændring, og at projektet netop er et tiltag for dels at forhindre unge i at begynde at ryge, og dels begrænse rygning for de unge, der allerede ryger.
Men projektet handler ikke kun om løftede pegefingre. Dialog, oplysning og tilbud om rygestopkurser er vejen frem. Og en røgfri skole har været undervejs et stykke tid, da skolens fester længe har været røgfri. Indtil d. 1. august 2020, var det dog tilladt at ryge udenfor skolens område i skoletiden, men det er slut, for nu er hele skoledagen røgfri.
Borgmester Trine Græse fortalte ’sin personlige historie’ om rygning, om dengang man røg alle steder bl.a. indendørs på GG, hvor Trine Græse selv har gået. Men heldigvis er der sket en holdningsændring, som nu er resulteret i røgfri skoletid.
Og eleverne på skolen lever derfor (forhåbentlig) røgfrit til deres dages ende.

Til indvielsen var der ud over taler af rektor Eva Krarup og borgmester Trine Græse, taler af formand for udvalget for forebyggelse i Region Hovedstaden Qasam Nazir Ahmad og uddannelseschef Jens Christian Christensen fra Sosu H, som også er med i projektet.
Desuden holdt Agnes og Sebastian fra Elevrådet en fin tale, da Elevrådet har været involveret i udviklingen og implementeringen af projektet.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Gladsaxe Kommune, Region Hovedstaden og Kræftens Bekæmpelse.
Det er politisk bestemt, at alle skoler skal være røgfrie fra 1. august 2021, men på GG blev det besluttet for ca. et år siden, at GG skulle være røgfri allerede fra d. 1. august 2020.