Nyheder

12.10.2020

GG er Grøn

Onsdag d. 23.9 løb et nyt initiativ af staben; nemlig miljødag for alle 1g’er.

Det hele begyndte meget officielt, da borgmester Trine Græse var med til hejse friluftsrådets grønne miljøflag over GG.

Hver en 1g klasse hørte i løbet af dagen enten et oplæg fra Noah og Green Peace eller de besøgte en virksomhed, der arbejder med bærerdygtighed, bl.a. 'We Food' (salg af overskudsmad), 'I tråd med verden' (recycling af tøj) og 'Affaldssortering' i Værebroparken. Samtlige klasser indsamlede desuden skrald i lokalområdet.

Alle elever blev nemlig sendt ud, bevæbnet med affaldssække og en vægt til at veje det indsamlede skrald, for det gjaldt naturligvis om at samle mest.   Humøret var højt og vejret med os, så der blev samlet skrald til den store guldmedalje.

Hvor mange kilo skrald kan 13 klasser samle på omkring en time? Ja, man tror det ikke, men det blev til 285,4 kg.! Den klasse der fik mest i poserne samlede 38,6 kg.

Tillykke til vinderne! Forhåbentlig kan indsamlingen medvirke til, at vi i fremtiden lige tænker os om, før vi smider skrald på gaden.

Miljødagen skal helt overordnet være med til at give eleverne et indblik i samspillet mellem miljø, natur og klima. Dagens aktiviteter skal motivere eleverne til at passe bedre på miljøet og desuden medvirke til, at vi i fremtiden tager bæredygtige valg. Miljødagen var arrangeret af GG’s miljøudvalg, der består af både lærere og elever.