Nyheder

15.06.2019

FARVEL TIL Gladsaxe gymnasium

Knap tre år er gået siden jeg satte mine ben i en solbeskinnet skolegård på GG for første gang. Om kort tid, kan jeg sætte min hue på hovedet i samme skolegård, forhåbentligt lige så solbeskinnet. Det har været tre lærerige, hårde, udfordrende og ikke mindste sjove år.

På væggen mellem blok 8 og glasgangen står tre ord, som jeg synes indrammer hverdagen på GG på fineste vis (i hvert fald det meste af tiden): faglighed, fornyelse og fællesskab.

Fagligheden står lærerne (heldigvis) for. De har givet mig lyst til både at læse mere engelsk, old, samfundsfag, religion og historie. Det skyldes, at jeg har haft nogle enormt engageret og dygtige lærere, der tydeligt har brændt for deres fag, hvilket ikke har kunne undgå at smitte af.

Foruden den almindelige undervisning, så har GG også givet mig mulighed for at udforske forskellige fag på nye måder, blandt andet på rejser, som har fornyet min interesse for mange fag. Studieturen i 2.g gik for min klasses vedkommende til den tidligere engelske koloni, Malta, hvor vi skulle interviewe en flygtning. Selvom opgaven var grænseoverskridende, så var det en ny måde at møde et andet menneske på og lære, hvordan man kan kommunikerer med én, som knapt nok forstår et ”hello”. Derudover har jeg været på en FN-konference sammen med andre europæiske studerende, og det gav et nyt og mere håndgribeligt syn på international politik i samfundsfag.

Sidst, men ikke mindst, så rummer GG mange forskellige slags mennesker, som har jeg lært meget af. Jeg har mødt skønne elever, som kommer med en helt anden baggrund end jeg selv, hvilket har været virkelig sundt at opleve og lære af. Og så har diverse arrangementer og aktiviteter skabt gode fællesskaber og stærke venskaber på tværs af klasser og årgange.

Hvad der venter efter sommeren vides endnu ikke, men min tid på GG har helt sikkert været med til at rustet mig til at tage det rigtige valg, når jeg engang har fået indhentet den manglende søvn for de sidste tre år.

Helene Kaaber Grützmeier, 3m