Translokation 2023

27. juni 2023

Forrest i salen sad omkring 320 glade studenter, mange i hvidt og med huen på sned, og ventede spændt på at få overrakt deres bevis og dermed officielt dimittere fra GG.

Bag dem sad de stolte forældre.

Rektor Eva Krarup holdt en tale til de unge mennesker. Hun fremhævede, at årets studenter fortjente anerkendelse og ros.

”I ved om nogen, at livet indimellem byder på udfordringer, man helst havde været foruden. Her tænker jeg på, hvordan I og jeres uddannelse har været påvirket af Covid pandemien og ikke mindst på, hvordan I har tacklet det. I er seje – mega seje, og I har lært noget om livet på den hårde måde… Om et par timer vil I køre rundt og lytte til Scarlets Pleasures sang ’What a life’

What a life, what a night

What a beautiful, beautiful ride

Don’t know where I’m in five, but I’m young and alive

Fuck what they are saying, what a life

For det er jo det, der er på spil i dag – for jeres glæde og jeres eufori minder os alle om selve livet

Til sidst anbefalede Eva studenterne at gå til livet med nysgerrighed.

På GG har vi en vision om, at vi vil sende ansvarlige, dygtige og nysgerrige studenter ud i verden. I skal selvfølgelig fortsætte med at være ansvarlige og gøre jer dygtigere, men nysgerrigheden, den skal I blive ved med at have, den skal I dyrke og I skal sørge for, at den får næring.

Og så var det på med løbeskoene. Hvert år løber studenterne tværs over vejen, over til Rådhuset, hvor borgmester Trine Græse er vært for et lille arrangement med et glas og en tale til de unge mennesker. Og så gik turen tilbage til skolen til de ventende studentervogne, pyntet med flag, balloner og bannere med mere eller mindre lødig tekst.

Og så stod vi der.

Lærere og forældre og vinkede farvel. For lærerne var det et endeligt farvel til eleverne – efter tre års fælles indsats og venskab.

Se billeder fra translokationen her…

Farvel. Vi ses. God vind.