Velkommen til de nye 1.g elever

22. august 2021

Hvert år i maj vælges ca. 40 elever til at være tutorer for de kommende 1.g elever. De valgte tutorer kommer på kursus, hvor de lærer, hvad der gør en tutor til en god tutor.

Tutorerne trænes i at være åbne og imødekommende, de lærer om kropssprog, og om hvordan man ser og inkluderer de stille elever.

Og så mødes tutorerne på skolen to hele dage før de nye elever starter, hvor de planlægger de aktiviteter, der skal foregå i introugen.

 

Hvordan var det så at starte på GG?

Megan og Olivia fra 1.g fortæller:

”At starte på gymnasiet er en kæmpe omvæltning, når man kommer lige fra folkeskolen. Med mange sommerfugle i maven, blev vi første dag mødt af en flok glade, imødekommende tutorer. Vi fandt hurtigt ud af, at på GG er der masser af tryghed og et fantastisk lærer-team, og man kan mærke de brænder for deres fag og for at lære fra sig. 

Vi ser frem til tre fede år, hvor vi går igennem en faglig udvikling, og knytter bånd med de mennesker, der er omkring os. Og vi håber, at vi forhåbentligt snart også kan finde rundt i de mange lokaler 🙂

Gymnasiet har allerede været både skræmmende og svært, men det har mest af alt været en fed oplevelse med smil, grin og glade mennesker.  Og vi regner kun med, det vil fortsætte ad den vej”

 

Vi spurgte desuden Katrine og August, om hvorfor de valgte at blive tutorer for de nye 1.g’ere.

”At være tutor er en vildt god ide, da man lærer en masse nye mennesker at kende på tværs af årgangene. Som tutor gælder det om at give de nye 1.g’ere en god start på gymnasiet, og få dem til at føle sig trygge, selvom alt er nyt. Vi tutorer får også et godt kendskab til nogle, vi ellers ikke ville have mødt og lært at kende. Kendskabet til nye mennesker er med til at give et bedre miljø på gangene. Alt i alt er vi helt enige om, at man skal melde sig som tutor på GG, hvis man er klar på en fed oplevelse, og en masse nye bekendtskaber. ”

 

Tak til tutorerne, som har været med til at give de nye 1.g elever en rigtig god start på GG.