Kasper Hvidt – Sprog som superkraft for dit liv og din karriere!

15. april 2024

Hvad har fremmedsprogene spansk og tysk betydet for den internationale karriere, som tidligere håndboldmålmand og Astralis-direktør, Kasper Hvidt, har haft?

Kaspers svar er klart: Fremmedsprog har været og er altafgørende for hans karriere og helt generelt for hele hans liv. Kasper udfoldede denne pointe overfor vores tre sproglige 1.g klasser i sit foredrag den 15. april 2024. Eleverne fik konkrete eksempler på de mange sproglige og kulturelle kompetencer, som der kræves, når man skal arbejde sammen med folk fra hele verden – enten som håndboldspiller eller som sportschef for e-sport holdet Astralis. Hvordan tilegner man sig så disse kompetencer? Kaspers svar trækker på hans sportskarriere og rummer denne gyldne formel: evner x motivation x fokus. Disse tre tilsammen munder ud i præstation

Sagt på en anden måde: Du har visse evner/et vist talent, men du skal træne dem for at blive bedre. Det kræver motivation, men ikke kun dét; du skal også holde fokus og ikke lade dig distrahere – om det så gælder håndbold, madlavning eller sprog. 

GG takker for et inspirerende foredrag!