Hvordan var det at starte i 1g på GG?

22. august 2022

Langt de fleste er nervøse, når de skal starte i 1g. På GG har vi prøvet det mange gange, og har stor erfaring med planlægning af introforløbet. Vi ved f.eks., at de nye elever er glade for tutorerne, som er elever fra 2. og 3.g. Tutorerne tager, sammen med lærerne, imod de nye elever, viser dem rundt og fortæller om livet på skolen. Vi ved også, at det er vigtigt at have mange sociale og sjove aktiviteter de første par dage, så alle lærer hinanden at kende. Så skolestarten går næsten altid over al forventning, fordi de andre elever faktisk er ret søde og mindst lige så nervøse, som man selv er.

Vi har bedt et par elever, der lige er startet i 1g, fortælle om den første tid.

 ”De første dage på Gladsaxe gymnasium gik langt bedre end jeg havde forventet. Jeg var virkelig nervøs og spændt på at starte på GG, da jeg ikke kendte nogle. Derudover var jeg bange for, at jeg ikke ville kunne finde rundt, men der stod heldigvis en masse tutorer klar til at hjælpe. Vi blev introduceret til GG og lavede en masse navnlege, så man lærte hurtigt sine klassekammerater at kende.”.

 ”Første dag på GG var nervepirrende og følelserne sad uden på tøjet. Heldigvis blev man mødt med mange smil og store arme af de søde tutorer. Det var mega rart at have nogen at læne sig op af, som havde 1 eller 2 års erfaring. Det hjalp meget den første dag, at der var faste pladser, så man ikke skulle til at bøvle med, hvem man skulle sidde ved siden af. Alt i alt har det været en god oplevelse at starte på Gladsaxe gymnasium”.