1g Danmark rundt

29. november 2023

 Når 1g eleverne er kommet i deres stamklasse efter grundforløbet, skal de pakke kufferten for klassevis at rejse ud til en by et sted i Danmark.

I år gik turene blandt andet til:

Silkeborg, Rønde, Herning, Esbjerg & Fanø, Sønderborg, Fredericia, Maribo, Flensborg, Vejle, Nykøbing Sjælland, Horsens, Svendborg, Vordingborg og Maribo.

På turen besøgte mange af klasserne det lokale gymnasium. Formålet er at møde unge fra andre dele af landet. Selvfølgelig er der forskel på at bo i Horsens og i Gladsaxe, men der er nok flere ligheder end forskelle. Netop lighederne bliver meget synlige i mødet.

1.p var i Sønderborg og fik set Dybbøl Mølle, gik på Gendarmstien og lavede sønderjysk kaffebord med hjemmebagte kager. De lærte sønderjysk og ved nu, at en   pich  er en pige, at   bom  er slik, og at   muttes   betyder kys. Men de har også opdaget, at de unge ikke taler sådan. Søde elever fra 1.b på Sønderborg Statsskole viste byen frem i regn og rusk, og bagefter lærte begge klasser at danse ”Sekstur til Hamborg” – som er en folkedans. 

Men vigtigt var også samvær og hygge, så klasserne kunne lære hinanden bedre at kende. For vi ved, at forudsætningen for at lære er, at man har det godt og trives i sin klasse.

Alle kom tilbage med kufferten fulde af gode og sjove oplevelser og et styrket sammenhold i rygsækken.

God vind de næste to et halvt år.