Gymnasieforløbet på GG
Din uddannelse på GG begynder med et grundforløb de første 3 måneder. I slutningen af grundforløbet vælger du din studieretning, som du følger i resten af dit første år, i 2.g og i 3.g. Her på siden kan du læse mere om, hvordan hele gymnasieforløbet på GG er struktureret, fra dine første dage i 1.g til afslutningen i 3.g. Tre år fyldt med faglighed, fordybelse og fællesskab!
Du kan desuden blive klogere på, hvordan vi på GG arbejder målrettet og proaktivt med trivsel i alle dine tre år på skolen og hvad formålet med denne almene gymnasial uddannelse egentlig er.
Uddannelsens mål, faglighed på GG, Opstart på GG/Grundforløb og studieretningsvælg samt opstart, 1g/2g/3g, rejser, økonomi, indsatser for trivsel etc.
1.G – grundforløb og studieretningsforløb
Grundforløb
Velkommen til fællesskabet på GG! Vi glæder os til at byde dig velkommen.
Vi ved, at det er en omvæltning at starte i 1.g. Du møder en masse nye mennesker, får nye fag, og der stilles måske andre krav, end du er vant til. Gladsaxe gymnasium er et stort fællesskab. Vi vil rigtig gerne give dig en god start – og vi har heldigvis prøvet det før. Hvert år hjælper tutorer fra 2.g og 3.g med at sikre en god og hyggelig skolestart, så du hurtigt kan føle dig hjemme på skolen, selvom det hele er nyt.
Nedenfor kan du få svar på forskellige spørgsmål om introforløb, grundforløb, NV/AP og studieretningsvælg.
Studieretningsforløb
I starten af november begynder studieretningsforløbet. Når du starter i din studieretningsklasse, er der også introaktiviteter (ligesom i grundforløbet), så I kan blive rystet sammen som klasse. I løbet af november måned vil du sammen med din studieretningsklasse og to af klassens lærere tage på en Danmarkstur til en by uden for Københavnsområdet, hvor I bl.a. vil besøge et lokalt gymnasium – læs mere om Danmarksturen nedenfor.
I løbet af foråret i 1.g skal du skrive din første store skriftlige opgave, som hedder Dansk-historieopgave (DHO) – læs mere om den nedenfor.
I slutningen af 1.g (i maj og juni) skal du desuden til en række årsprøver og evt. mundtlige eksaminer – læs mere om dette nedenfor.
2.G
Når du starter i 2.g, er du godt i gang med gymnasiet og fortsætter med flere af dine fag. Nye fag kommer også til, det kan eksempelvis være religion, oltidskundskab eller et valgfag – det afhænger af din studieretning.
2.g opleves af mange som det hårdeste år i gymnasiet. Man står midt imellem glæden over lige at være startet i gymnasiet og det sidste år, hvor man kan se frem til at sætte studenterhuen på hovedet. Men du er forhåbentligt landet godt! Mange ting er nemmere, fordi du nu kender til livet som gymnasieelev. Du er med i et større og helt sikkert mange mindre fællesskaber som f.eks. klassen, elevrådet, koret, frivillig idræt eller en god lektielæsningsgruppe, og du har sikkert opdaget, at der er fag eller emner, du virkelig interesserer dig for.
2.g er også året, hvor du skal skrive den anden store skriftlige og tværfaglige opgave SRO – studieretningsopgaven, som du kan læse mere om nedenfor.
Du har prøvet det før med DHO, og det handler nu om dine studieretningsfag.
Udover det hårde arbejde er der jo også en spændende studierejse at se frem til sammen med din klasse!
3.G
3.g er året, hvor din uddannelse på Gladsaxe gymnasium afsluttes.
Inden du kan se frem til at sætte studenterhuen på hovedet, skal du skrive dit Studieretningsprojekt (SRP) – læs mere nedenfor.
Din tid på GG afsluttes med en række eksaminer, hvoraf nogle er fælles for alle elever: SRP-eksamen og skriftlig eksamen i dansk. De andre eksaminer afhænger af Undervisningsministeriets eksamensudtræk og hvor mange eksaminer du allerede har afsluttet i 1.g og 2.g. Se nærmere nedenfor.