13-14. Engelsk A, Tysk eller Fransk fortsættersprog A, Samfundsfag B

13-14. Engelsk A, Tysk eller Fransk fortsættersprog A, Samfundsfag B

Sprogene i denne studieretning er engelsk og enten tysk eller fransk i kombination med samfundsfag, hvor der så vidt muligt arbejdes med emner, der understøtter de interkulturelle kompetencer fra de valgte sprogfag. På den måde vil du som elev få en dybere forståelse for de kulturelle, politiske og økonomiske forskelle og ligheder i den engelsktalende og i den tysk-/fransktalende del af verden.

Studieretningen giver mulighed for at arbejde tværfagligt med en lang række emner. Migration, klimaforandringer, medier, identitet, sociale forhold, internationalt samarbejde er kun en kort liste over mulige forløb, som du vil kunne møde. Materialerne kan være alt fra litteratur og film til artikler, nyhedsudsendelser og figurer.


1.g 2.g 3.g
Engelsk A  
Tysk eller Fransk fortsættersprog A
Samfundsfag B  
Dansk A
Historie A
Matematik B  
Fysik C    
nv-fag C    
  nv-fag C  
Kunstnerisk fag C    
Idræt C
  Religion C  
    Oldtidskundskab C
  Valgfag C  
    Naturvid. valgfag C>B
    Valgfag C>B
Studieretningsfag Obligatorisk fag Valgfag

Fransk/Spansk begyndersprog er ikke lovlig i denne studieretning.

Det naturvidenskabelige valgfag B skal bruges til at hæve Fysik eller et af studieretningens andre naturvidenskabelige C-fag til B-niveau.

De øvrige valgfag kan bruges til løft af fag, du allerede har, eller til nye C-fag. Valgfagenes fordeling på 2g og 3g afgøres af praktiske hensyn.

 

Se her hvad denne studieretning eksempelvis kan bruges til

Denne studieretning peger i retning af uddannelser, som fx fokuserer på sprog, kommunikation og medier, men klik på linket og se, hvilke muligheder den ellers åbner.

Engelsk A, Tysk eller Fransk fortsættersprog A, Samfundsfag B (Eksemplet på 'adgangskortet' er med tysk)