Nyheder

07.11.2017

Postkort fra 3s i Himalaya

Kære alle
En hilsen fra Indien, hvor vi nu har været i 5 dage.
Det tog 29 timer med fly, bus og tog, før vi kom frem til landsbyen Kausani i det nordlige Indien, tæt på Himalaya bjergene. Men selvom turen var lang, var den en fin introduktion til Indien. For udenfor vinduerne i bussen og toget kunne vi betragte livet i landsbyerne, slummen, se kvinderne arbejde på markerne og børnene på vej til skole.
I Kausani besøgte vi pigeskolen Lakshmi Asram. Vi besøgte skolen over to dage og spiste begge dage vegetarisk frokost sammen med pigerne, siddende på gulvet i deres mødesal. Eleverne på skolen står for madlavning, rengøring, vask af tøj, pasning af køkkenhaven og pasning af skolens køer samtidig med, at de går i skole. Så deres hverdag er meget forskellig fra vores. Vi havde hjemmefra forberedt både en dans og en sang, så den første formiddag optrådte vi for hinanden. Den anden dag skulle vi indgå i det praktiske arbejde. Drengene gravede et hul til kompost, mens pigerne enten arbejdede i køkkenet eller med at fjerne ukrudt.
Det var også rigtig spændende at opleve livet i Kausani, hvor strømmen går ind imellem, hvor flertallet henter vand ved byens vandpost til madlavning og rengøring mm., hvor kvinderne henter græs oppe i skovene tidligt om morgenen og bærer det ned på hovedet for at fodre køerne, hvor aberne springer rundt og endda kom ind på vores værelser og hvor de sneklædte bjerge kan ses i baggrunden.
I dag er vi så på vej mod New Delhi. Det bliver noget helt andet, da Delhi er en storby og fordi vi her skal besøge en rig privatskole. Men Indien er jo kontrasternes land. Alt er anderledes her; maden, kulturen, landskabet, ja, selv bakterierne er fremmede for os.
Mange hilsner eller namaste, som inderne siger.
3s, Mette, Pia og Niels

PS. Hvis du vil vide mere om skolen, så se lakshmiashram.com/