Nyheder

23.10.2017

INDISK BESØG

I uge 40 fik GG besøg af 20 elever mellem 14-17 år samt en lærer og en vicerektor fra New Delhi Public School.

New Delhi Public School er en privatskole med ca. 7.000 elever fordelt fra 1. til 12. klasse.
Turen til Danmark havde fokus på de miljøløsninger vi har i Danmark - specifikt vand og affaldssortering som 3.s, sammen med de indiske studerende, lavede gruppearbejde omkring baseret på både vores og deres erfaringer. 

Udover arbejdet med vand, deltog de indiske elever i en helt almindelig engelsktime sammen med 3s.

Mandag aften var 3.s værter for de indiske elever, som i grupper på 2-3 blev inviteret til middag hjemme hos de danske elever. Det var en stor oplevelse for eleverne. 3s rejser til Indien d. 29.10, så mødet med de indiske elever var det første møde med indisk kultur og levevis.

”Da inderne ankom den første dag, havde de forberedt et helt program til os. De dansede traditionelle indiske danse og de sang både en traditionel indisk sang, men også John Lennons Imagine. De afsluttede med, at alle elever og lærere sang den indiske nationalsang. Vi var helt vildt overraskede, da vi slet ikke havde forventet en så flot og gennemtænkt opvisning!” (Mathilde 3s)

”Som en del af indernes besøg, skulle de prøve at have en normal engelsktime, sådan som vi har det her i Danmark. Vi var ca. halvt danskere og halvt indere i hvert lokale, hvor vi blev undervist af en lærer fra GG. Det var en meget spøjs og interessant oplevelse. Hver gang læreren spurgte ind til noget ud i plenum, så rakte alle de danske elever hånden op, ligesom vi er vant til. Inderne derimod, tog det ikke så tungt med at få lov til at tale af læreren. Derfor endte det hurtigt med, at de talte i munden på hinanden og prøvede at overdøve hinanden for at blive hørt først. Det var en rigtig sjov kulturel forskel at opleve” (Ida 3s)

”Vi havde inviteret to af dem til middag om mandagen, og efter skole gik vi en tur ned til Bagsværd sø, for at vise de naturskønne områder som Bagsværd rummer. Dette var en stor kontrast til deres hverdag i Indien, og gjorde et kæmpe indtryk på dem. De beskrev Bagsværd som et ”break” fra, hvad de var vant til i New Delhi. Det var rigtig spændende at vise dem, hvad en dansk hverdag kunne bestå af, og opleve deres begejstring om Danmark” (Julius 3s)